Håroljan som tämjer frisset – vi korar bäst i test

Håroljorna fick för några år sedan sitt stora genomslag i Sverige och frälste oss – och våra torra, frissiga hår. Men vilka av alla håroljor är egentligen bäst? Vi har testat och utsett bäst i test!

Annonsen laddas.

Bästa håroljan 2015

Hårolja 1: ”Prisvärd med underbar doft” – vår vinnare och bäst i test

Wella SP Luxe oil reconstructive elixir, 275 kr/100 ml.
Betyg:4,6
Om håroljan: Lyxig men kanske lite otymplig glasflaska. Oljan går lätt in i håret utan att lämna någon fet känsla, doftar underbart gott och går bra att använda i både vått och torrt hår, men är allra bäst i vått. Minskar frisset, gör håret blankt och lättstylat. Prisvärd!

Hårolja 2: ”Lyxig men dyr”

Oribe Gold lust nourishing hair oil, 449 kr/100 ml.
Betyg: 4,5
Om håroljan: Mycket lyxig flaska med pump som doserar perfekt. Doftar gott! Gör vått hår lätt att kamma ut och styla, i torrt hår ger den extra glans till hårtopparna utan att det blir fett. Passar både tunnare och tjockare hår. Även om den är dryg drar det höga priset ner betyget.

Hårolja 3: ”Trollar bort kluvna toppar”

Moroccan oil 379 kr/100 ml.
Betyg: 4,4
Om håroljan: Snygg men inte så praktisk glasflaska. Härlig doft. Oljan är en riktigt livräddare för torrt, skadat hår som blir blankt och följsamt, gör att kluvna toppar blir osynliga! Funkar bäst på torrt hår. Använd light-versionen på tunt, fint hår för att slippa den nertyngda känslan.

Hårolja 4: ”Kladd- och kletfri”

Label M Therapy age defying radiance oil, 319 kr/100 ml.
Betyg: 4,3
Om håroljan: Lättanvänd olja som varken kladdar eller kletar det minsta. Går lätt in i håret och gör det mjukt och glansigt. Känns vårdade. Doftar ganska neutralt men gott. Funkar jättebra även i tunt hår, tjockare hår kräver mer mängd olja för att få perfekt resultat.

Bästa håroljan 2015

Hårolja 5: ”Håret känns tjockare”

Hårologi Argan oil, 375 kr/150 ml.
Betyg: 4,1
Om håroljan: Lite trist men funktionell förpackning som gör det lätt att dosera. Oljan gör susen och får håret att kännas glansigt, mjukt och också något tjockare. Passar alla typer av hår, funkar i både vått och torrt hår, men bäst i torrt tycker några testare. Doftar gott av viol och bubbelgum.

Hårolja 6: ”Strålande – men för stark doft”

Davines, Oi/Oil, 349 kr/135 ml.
Betyg: 4
Om håroljan: Snygg! Funkar i både vått och torr hår, och på alla hårtyper. Definierar naturliga lockar, tar bort friss och ger glans utan att håret blir fett eller tungt, bara mjukt. Håret ser friskare ut och känns mindre skadat. Fullpoängare om det inte varit för den starka doften.

Hårolja 7: ”Tynger inte ner”

R+Co Tinsel smoothing oil, 269 kr/59 ml.
Betyg: 4
Om håroljan: Smidig flaska som är lätt att ta med sig i väskan. Oljan är lätt och ganska tunn i konsistensen och är därför extra bra för dig som tycker att oljor kan tynga ner håret. Funkar i både vått hår och i torra toppar. Doftar nytvättat, gör håret glansigt och och tar bort friss.

Hårolja 8: ”Funkar även i tjockt, ostyrigt hår”

Unite U luxury argan oil, 395 kr/100 ml.
Betyg: 4
Om håroljan: Lyxig men inte så praktisk glasflaska. Oljan doftar gott men inte för starkt, går lätt in i håret, ger glans och tar bort friss, även i tjocka, ostyriga hår. Fungerar i både torrt och fuktigt hår, bäst i fuktigt tycker testarna. Efteråt känns håret friskt och välmående.

DU VILL KANSKE ÄVEN LÄSA:

9 sminktips på hur du kan sminka fram vacker lyster
Bästa concealern 2015 – se hela testet och vilka som får högsta poäng
Fyll necessären med favoriter – här är årets bästa skönhetsprodukter från DV-testar
Missa inte vår skönhetsredaktör Caisas blogg för fler skönhetstips!

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 6 2105. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande tester kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.

Av Caisa Jansson