Handcrèmerna som räddar torra händer

En skön handcrème är bästa sättet att ge torra händer lite extra omtanke. Damernas Värld har testat och vet vilka som gör jobbet.

Annonsen laddas.

basta-handcreme2

”En crème vi tänker köpa igen”
1. Aesop Resurrection aromatique hand balm, 219 kr/75 ml.
BETYG: 4,6
OM HANDCRÈMEN: En len, lite tunn crème som är väldigt lätt att applicera. Går snabbt in i huden och gör den mjuk och återfuktad i flera timmar utan att kännas kladdig. Doftar härligt av ”trä och ekoingredienser” enligt testpersonerna som alla tänker köpa produkten igen.

”Askungekur för händerna”
2. No 7 Revitalising hand saviour, 149 kr/75 ml.
BETYG: 4,3
OM HANDCRÈMEN: En handcrème i form av en peeling som du först skrubbar händerna med och sedan sköljer av. Gör huden härligt återfuktad och bebismjuk. Särskilt bra att använda på kvällen, skölja av och sedan låta verka under natten. En askungekur för händerna! Litet minus för fadd doft.

”Fantastisk doft av citron och lavendel”
3. Crabtree & Evelyn Ultra-moisturizing hand therapy verbena & lavender, 135 kr/100 g.
BETYG: 4,3
OM HANDCRÈMEN: Len och mjuk crème som snabbt går in i huden och gör den silkeslen i några timmar. En fantastisk doft av citron och lavendel som ger testpersonerna flera spontana komplimanger. Finns i flera storlekar, bland annat en minitub som är perfekt för handväskan.

”Prisvärd med fräsch mintdoft”
4. & Other Stories Hand lotion moroccan tea, 70 kr/250 ml.
BETYG: 4,2
OM HANDCRÈMEN: Smidig pumpflaska med en tunn crème som är lätt att applicera. Går snabbt in i huden utan att lämna någon kletig känsla. Huden känns återfuktad och doftar fräscht av mint. Crèmen finns i flera doftvarianter, men testpersonerna gillade denna bäst. Prisvärd!

handcreme1

”Doftar gott, men starkt”
5. L’Occitane Shea butter hand cream, 225 kr/150 ml.
BETYG: 4
OM HANDCRÈMEN: En ganska tjock crème som ändå är lätt att få jämn och arbeta in i huden. Lägger sig som en skyddande hinna över händerna och klarar även en handtvätt. Doftar gott, men starkt, några testpersoner hade föredragit en något svagare doft.

”Helt kladdfri crème”
6. Emma S. Hand cream red grapefruit, 119 kr/60 ml.
BETYG: 3,5
OM HANDCRÈMEN: En tunn crème som är lättapplicerad. Får huden att kännas mjuk. Doftar jättegott, men doften försvinner snabbt. Rår inte på spruckna vinterhänder, men passar dig som vill ha en helt kladdfri crème, till exempel på jobbet/vid datorn. Plus i kanten för spf 15!

”Passar bäst kvällstid”
7. Burt’s bees Beeswax & banana hand creme, 119 kr/37 g.
BETYG: 3,5
OM HANDCRÈMEN: Fet, kletig crème som kommer i en liten glasburk – jättefin, om än inte så praktisk. Tar lång tid att arbeta in i huden, men ”botar” även de allra torraste händerna, så passar bäst kvällstid. Mycket speciell doft som inte gillas av testpersonerna.

”Påträngande doft”
8. Weleda Pomegranate regenerating hand cream, 99 kr/50 ml.
BETYG: 3
OM HANDCRÈMEN: En ganska tunn crème som arbetas in lätt i huden. Lägger sig som ett skyddande, återfuktande lager ovanpå huden. Innehåller antioxidanter som motverkar ålderstecken – men har tyvärr en mycket påträngande och stark doft som drar ner betyget rejält.

DU VILL KANSKE ÄVEN LÄSA:

Bota vintertorra läppar med våra enkla knep
9 sminktips på hur du kan sminka fram vacker lyster?
Ansiktsmasken som ger din hy wow-lyster i vinter – och får bäst i test

Missa inte vår skönhetsredaktör Caisas blogg för fler skönhetstips!

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 3 2105. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande tester kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.