Banankaka med bara 3 ingredienser (bananer, kakao, bakpulver!)

För dig som älskar bananpannkaka kommer här ett ännu godare recept: banankaka! Är du sugen på något gott och sött på kvällen, men som är nyttigt (och utan tillsatt socker och mjöl)? Då är den här banankakan något för dig! Kakan innehåller dessutom bara tre ingredienser: banan, bakpulver och kakao – och det blir SÅ gott! Och ja, frukt ÄR verkligen godis ?

Annonsen laddas.

Banankaka – ingredienser:

2 bananer

1–1,5 msk kakao

1–2 tsk bakpulver

(Extratips för dig som äter ägg: Om du vill går det även att tillsätta tre vispade ägg och mixa ihop med smeten för att få en ”fluffig sockerkakskänsla” på banankakan.)

LÄS OCKSÅ: Nyttigt godis: 5 smarriga recept utan socker

Så gör du banankakan:

Mixa en banan med 0.5–1 tesked bakpulver – och häll i en mindre ugnsfast form med bakplåtspapper.

Mixa sedan en till banan med 0.5–1 tesked bakpulver – tillsammans med en matsked kakao.

Häll även ner detta i formen och rör runt lite med en slickepott för att få till tigermönstret.

Grädda i ugnen i cirka 25 minuter, på 175 grader (men håll koll!)

Vill du smaksätta mer? Testa gärna vaniljpulver, kanel och/eller kardemumma i smeten!

Tack till Karin Olsson för att vi fick dela ditt egengjorda recept som du publicerade i Facebookgruppen ”Vad lagar du för veganmat idag?” ❤️ Det här kommer vi njuta av!